Wednesday, December 28, 2011

Delete? Yes. Delete? No.


Ah, we're so used to this term right now, isn't it? Delete, remove, hide... and yada yada. Macam2 lah. Tak suka someone from friend list, memang jawapannya REMOVE lah. Kalau tengok message dalam inbox tu sampai naik menyampah senang2 aje tangan tu mencari button delete. Tengok ada sampah2 yang menyemakkan desktop kita memang recycle bin lah jawabnya.

But sometimes, ada benda yang kita tak patut delete. Macam kenangan. Cewah2 macam nak bernostalgia pula ayat aku. And aku bengkerk je rasa baru2 ni, bila aku tengah kemaskini blog2 yang aku follow, rupa2nya ramai dah meninggalkan alam blogging ni. Sedih2. Tak dapat lagi aku baca cerita2 diorang yang best2, kelakar2... Huhuu.

See, sedih gila ni tauu! Tak tahan aku tengok muka kucing ni comel gilaa <3 Cari je kat google tadi terus upload! xD

Kadang2, aku tak faham kenapa orang perlu nak delete blog, facebook and apa bagai. Kalau masalah peribadi, macam mak ayah tak kasi ke, mengganggu pelajaran ke apa, tak kisah lah kan? Kena respect and faham lah decision diorang. But ada setengah tu, for no reason. "Bosan", or "Malas", or kadang2 yang paling tak munasabah, sebab haters. Bukan apa, dalam blog tu, ada kenangan. dalam facebook tu, ada kenalan.

Ah, maybe aku terlalu nostalgic. Terlalu menghargai kenangan, terlalu menghargai beberapa kerat kawan yang ada. Cuma aku taknak menyesal. Semua yang aku lalui sekarang membawa makna yang tersendiri. Aku suka tersenyum, suka menangis, suka ketawa bila aku baca balik kenangan2 aku ni. Aku cakap macam ni bunyi macam orang tua pula xD

But then, its true. Bila dah tinggalkan alam sekolah dengan kawan2, baru terasa nak hargai semua kenangan yang ada. Bila dah besar, baru sedar bestnya zaman kecil2 dulu. Maybe aku bukan macam Gwen. Or some of my other friends yang simply tak kisah tentang kenangan2 ni. Hehe. Nak buat macam mana, aku berjiwa romantik sikit ;D

Apa2 pun, moral of the story, hargailah kenangan. Don't simply tekan button DELETE dalam memory korang tu. Probability untuk menyesal? Tinggi.

Salam and Adios! :)

2 comments:

yeas el said...

Fuhh , terasa niyh ! ;p
Aku kann suka bab bab delete ni ;p
HAHAHA .

Ehh , adik angkat aku dah delete blog =,=
HAHA .

Syu said...

haha. rileks sudaa. bkn tuju kt sesape tauu ;)
fatin? ahaa korg kn samee je. kejap on kejap off. haha. tp fhm2 lah, dye semangat nk spm tuhhh xD