Thursday, January 5, 2012

Wednesday: Midvalley Memories.

Location: Midvalley.
Photo credits: Elma, Azim, Salmi & Rafiq.
Warning: Exceptionally LONG post.
Sorry elma, tak main lah Wordless2 Wednesday ni, haha. Aku nak cerita panjang2 bagi kau baca sampai gelak2 xD

7.30 a.m. di Al-Faizal, Nilai. On the way tu nampak lah budak2 sekolah and cikgu2 lalu lalang, semua busy dalam perjalanan pergi sekolah. Bye semua, bye cikgu! Kami dah tinggalkan semua tu! Tahun ni dah takda baju sekolah baru untuk kitorang xD Wahwah, jahat aku. Boleh gelak2 lagi dekat budak2 sekolah yang lalu, cakap baju diorang bau kedai xD

Okay, back to the main point, I know 7.30 a.m. memang awal gila kan, kalau pergi Mid time ni pun kedai belum buka. Well actually aku dengan Elma senasib, kena datang awal2 pagi sebab parents tak boleh hantar kitorang pukul 10 tu, kerja. So kitorang datang awal, and lepak2 aje dekat Al-Faizal dulu, ditemani Ajim. Minum2 pagi. Ajim seorang aje makan, and sambil2 tu kitorang bertiga borak2, walk down memory lane.. Cewahh, mentang2 hari tu first day sekolah, terus nak ber-nostalgia zaman sekolah2. xD

Lebih kurang 8 lebih, baru kitorang naik KTM. Kitorang bertiga aje pergi dulu. Sebab Salmi and they all kena tunggu Fyra datang pukul 10 nanti. Kitorang ni malas pula nak tunggu, lama sangat beb dari pukul 7.30 tu sampai pukul 10, bak kata elma, cair mekap2 nanti. Haha. Sekurang2nya kalau kitorang pergi dulu boleh lepak2, shopping2, cuci mata ke apa dulu kan xD Tu pun, masa naik KTM tu boleh tahan penuh juga lah. Ajim dengan Elma duduk. Ajim siap sempat tidur, jadi bantal lagi untuk orang sebelah xD Aku lak berdiri dekat2 dengan pintu. Keliling aku lak semua lelaki. Seram pun ada =='' Lega yang teramat sangat bila dapat keluar!

Sampai2, terus pergi usyar2 wayang. Tak tahu nak tengok cerita apa. Macam takda yang menarik minat xD After that perut aku lak berhip-hop. McD kat depan GSC tu macam memanggil2 aje aku. So pergi breakfast kat sana. Aku dengan Elma aje makan. Ajim dah kenyang mentedarah kat Al-Faizal pagi2. Aku malas nak makan kat Al-Faizal masa tu, sebab pagi sangat. Dah terbiasa makan lewat2 pagi (sebab bangun pun nak dekat tengahari xD). Lepas makan, pergi jalan2 cari pasal aje. Window shopping lah kata orang, huhu. Sampai melecet lah kaki Elma berjalan punya pasal.

First photo of the day: Washroom scene. :D

Yeahhh tanglung~ CNY deco under construction :)

My soulmate ;)

Macam adik beradik kan? Haha. Cuma masalahnya lain keturunan; dia Penguin & aku Panda.

Macho girls ;)

Aku tengah syok sendiri tu, haha xD

Couple of the day <3

I hope my Doraemon can be just as smiley as this soft toy Doraemon. :')


Syok sendiri lagi xD Aku pergi touch-up & tinggalkan diorang berdua lovey-dovey dulu ;)

Dah boring dekat Mid, kitorang masuk the Gardens pula. Aku jarang masuk the Gardens ni, tapi since it was Ajim's suggestion, and kitorang pun takde kerja, so why not kan? Photoshoot je xD Sampai kat kedai buku pun boleh kitorang buat adengan gila camera. Tapi aku take note lain kali aku taknak lalu dah kat section yang jual buku pasal haiwan. Haha.

The Gardens <3

Panda =='' Yup, that's me. Famous kan aku? ;D

Dia jeles aku glamour, nak show juga ada buku pasal dia xD

The cat lover & her penguin of a lover ;)

Lepak sampai pukul 11 lebih. Then baru masuk balik Mid. Dah membebel2 mulut aku bising Salmi tak call2. Lembab xP Pukul 11.45 tu baru dia call. So jumpa2 terus buat adengan kutuk mengutuk. Nak buat macam mana, kutuk mengutuk membawa bahagia. So overall, reunion kat Midvalley tu consist of Aku, Elma, Ajim, Salmi, Dyla, Kakdik, Fyra, Rafiq, Harif and Fitri. 10 orang semuanya. Fuhh, macam rombongan Cik Kiah xD

Sampai2 terus pergi beli tiket. Dekat setengah jam berdiri kat situ nak set tengok cerita apa. Last2 bagi memenuhi kehendak kanak2 ribena ni, kami pun tengok cerita paling comel tahun ni, Alvin and the Chipmunks 3. Then gerak pergi Food Court. Confuse dah siapa yang lapar sebenarnya, dah arrange meja apa semua, last2 semua duduk sembang2 sampai 10 minit. And then bila akhirnya kitorang pergi beli something, semua beli air aje. Ajim sorang aje makan. Lepas tu semua dok aim dia makan. xD

Orang lain semua ada date, kami aje solo, so kami dating berdua lah, huhu ;)

Love you guys ^^

Food Court Lepak-ing :)

Fitri :) And the fabulous Photographer, Rafiq. Kesian the guys tak banyak gambar ;D

Yang macho tu aku, haha. (Tak habis2 dengan macho aku ni xD)

Later after that, kitorang jalan and jalan and jalan lagi. Daripada tingakt atas turun tingkat bawah. Bajet budak sekolah pergi MPH jap, tengok2 novel. Tapi masalahnya diorang pergi tengoki novel2 cinta BM kat hujung MPH, aku pulak pergi tengok novel Sci-fi BI kat hujung lagi satu MPH. Bila aku keluar aje Salmi dah macam mulut mak nenek dah xD Then sementara menunggu yang lain2 pergi merayau, kami photoshoot lagi xD Elma missed out photoshoot gila2 kitorang disebabkan terpaksa pergi F.O.S. beli selipar, kaki beliau meelcet yang teramat sangat xD

"No free reading please" xD

Photoshoot time ;D

Mereka :D

Aku tau aku pelik, so biasakan diri anda xD

Aku dah ada pengikut, weee xD

Gilacamera ;D

Diorang bajet lawa, aku bajet macho :D

Yes, we know we're not quite normal ;)

Girls just wanna have fun ^^

Loveyouu sayangness ;D

Jejaka terhangat di pasaran xD

Then pergi jalan lagi and beli snacks. Diorang pergi Auntie Anne's, aku pula merayap2. Tension dah diorang dengan aku sebab aku asyik hilang aje xD Aku pergi kedai S&J. Sangatsangat tergugat iman untuk pakai duit beli phonehanger, tapi memikirkan Korea nanti aku simpan aje dulu xD Aku terserempak juga dengan geng budak2 lelaki, kesian benor aku tengok diorang macam bosan aje kena menunggu xD Padan muka :P

Then, akhirnya! 2.15 pm, wayang time~ Panggung tak penuh, tapi 4 orang punya seat separated, so barisan girls 6 orang sekali, 4 orang guys duduk kat 2 separated couple seats. Asyik tergelak2 aje sebelum wayang even start. Dah lah depan kitorang ada POCONG! Haha. Actually, just kaki orang aje berbalut kat selimut. Mentang2 lah depan dia takda orang, terus angkat kaki letak kat seat depan. Nampak macam kaki pocong xD

15 minutes iklan aje. Ok lah tu, tak macam kat wayang KLCC tu, 30 minit! Tengok iklan cerita Madagascar, okay sumpah lawak gila, nak tengok <3 <3 <3 And blablabla, cerita Alvin and the Chipmunks tu tak lah best sangat pun. Biasa2 aje. In fact kalau nak cakap jalan cerita dia is kinda boring. Tapi still tengok sampai sejuk beku dalam wayang tu anyways sebab chipmunks tu comel gilagila <3 And the fact that we paid for the movie. xD

Alvin & the Chipmunks 3: Chipwrecked. Comel <3

After wayang, pergi BOWLING~ yeay, acara paling ditunggu-tunggu sepanjang hari ni. Semua main kecuali, Elma(as usual xD) and Fyra. Yang semua main macam orang gila. Salmi letak nama tah apa2 =='' Apa point dia tah letak aku nama "DORE". Ishh =='' And in the end, geng perempuan macam biasa Kakdik champion~ Dyla 2nd, aku 3rd and Salmi tempat terakhir xD Geng lelaki yang aku tau Harif champion. Nasib baik aku tak dapat last, walaupun agak hampir tuu. Terkena badi Salmi lah tu xD Hehe, joking; actually aku bukannya reti main sangat pun. Main pun tergelak2 semalam sebab nama "DORE" tu. At one time bunyi kuat gila bola bowling aku baling. Tak tahan tangan aku dah menggigil tergolak punya pasal. Buat malu je xD

Game On! 

Gaya2 seorang champion :D

Superman Harif, Champion among the guys :)

Gaya dah superman dah Ajim, tapi bola sedekah kat longkang daaa xD

Abang & Adik lah katakan, memang saling mendengki xD

Den tengah tergolak2, tu yang bola terjun longkang tu. Huhuu ==''

Anak Sulaiman, anak Sulaiman & Anak Sulaiman. ;)

Us! The best fun ever <3

1st: AZ(kakdik)
2nd: PUSA(Dyla)
3rd: DORE(Aku! ^^V)
Last: SALLY(Salmi; BOOO~! Haha)

And then, nak balik tu, Salmi, Fyra and geng budak lelaki nak balik dulu. But aku, Elma, Kakdik and Dyla pergi turun ground floor balik beli snack. Kakdik, Dyla and Elma pergi Auntie Anne's, aku pula pergi beli 1901. Yummm lama tak makan hotdog best <3 And then, akhirnya, kitorang pun angkat kaki daripada Midvalley ni, pergi KTM. Luckily, Diorang semua tak balik lagi. Semua menunggu dekat platform, sambil2 tu berposing lah kejap kan, last2 minit lah katakan xD. And bermula acara bluetooth2 gambar xD Best ouhh outing :D KTM sampai dalam pukul 6. Geng budak2 perempuan naik koc wanita, while yang lain tu lantak pi lah diorang xD Fuhh koc wanita best, tak payah bersesak sangat macam kat koc lain. And dalam pukul 7 camtu sampai lah Nilai.

On our way home ;)

That's the end of our marvelous outing <3 Memang best, rindu gila dengan korang semua <3 Sebelum ayah datang lepak kejap dengan Apiz. Dia saje datang jumpa aku. Then not long after, barely 10 minutes kot, ayah sampai. Balik sumpah penat gila sebab malam sebelum tu aku tak dapat tidur. xD

Okay, I guess that's all. Panjang cerita aku ni, kena baca tau! Penat aku menaip ni xD Byebye ;D

6 comments:

MUACZ . said...

haha tergelak gelak aku baca kau punya post ni ADIK SYU :D haha

yeas el said...

HAHAHA :P Semalam sbp dah penat sgat tu + malas + internet mcm siput , tu yg mampu 'wordless wednesday' jee tuh :P HAHA .

Kau tulis pnjg2 ni sure penat kan :P
HAHA .

*Aku dah bce smpai habis k! :P

Syu said...

Ajim: Kau godik jeaa tu ABG AJIM! (geli geleman aku =='')

Elma: Haha, takpe jnji muka aku bersepah xD Penat mmg penat tulis dohh, tp puas hati! Yeahh hahaha xD

Anonymous said...

Aslm
Saya jalan jalan kat sini dan terjumpa blog awak. Nice blog sebab banyak cerita cerita menarik .
Insyaallah saya akan selalu melawat blog awak . Rajin rajin lah menulis ya. Bye


Kak Ann (sorry tak ada belog sendiri)

Syu said...

wslm, trima ksih kak ann :)

Ezy Chiaki said...

same comel je adda ngn doremon..
hehe