Sunday, January 15, 2012

I Loooooveee SOMBAN!

Tumpang bergambor rumah jiran, hehe. ;)

Haha, okay ekspresi melampau ;D But I do love Somban. Tak kisah lah dah ulang alik berapa kali pun tetap suka pergi Somban. Sebab kita ni Shoppaholic kalau keluar dengan parents kita. Dapat menjinjit satu beg plastik kecil time balik tu pun jadilah, haha. Okay geli guna 'kita2' ni. ;P

So apa2 pun, since aku balik dari Terengganu Jumaat haritu, baru harini aku keluar rumah. Yeay tepuk2 dapat pergi merayap :D Pergi Terminal aje. Sebenarnya aku yang mula berbunyi nak cari novel. 'Gemersik Kalbu' beb. Alah yang Aqasha berlakon kat TV tu. Aqasha handsome <3 Tu yang buat aku tertarik nak tahu cerita tu. Walaupun hakikatnya, aku lebih suka jadi nerd pakai spect ni baca Harry Potter sampai pukul 2, 3 pagi. Oh, well ;)

Baru jejak kaki aje kat Terminal tu dah mula membeli. Hehe. Aku lah tu. Phone casing aku dah rosak. So sejak kat Terengganu lagi aku dah bebel2 nak beli casing. Yeay dapat juga :) Bentuk selipar jepun warna kuning, comel <3 Walaupun agak contrast dengan colour C3 aku, tapi tu yang lawa tu. Colour-clash Yellow-Purple. Kalau Pakcik Apiz ada mesti muka dia berkerut2 tengok taste aku. Macam masa nak beli kasut dulu. Hehe nak buat macam mana, dia taste pakcik2, aku taste kanak2 ribena xD

Ni kat rumah. Terlupa nak ambil gambar casing kiut-miut aku ni awal2. Sementara tunggu maghrib tadi baru sempat nak ambil gambor guna webcam. Sebab tu bertelekung segala bagai. Hehe harap maklum xD

Agenda mula2 kami makan. Ada satu kedai makanan kat Lower Ground tu. Aku makan nasi ayam. Gila tak sedap X( Then, as usual, kami pusing2 kat Terminal yang ala2 Sungai Wang tu, sambil mencari2 barangan bargain... Ayah pun sampai naik tension dengan kitorang and give up, pergi tengok2 dekat bahagian phone. And korang tahu tak berapa banyak kedai phone ada kat Terminal tu??? Every 3 minit berjalan kitorang kena stop tunggu ayah. So kitorang pun ikut jejak langkah ayah, pergi kat kedai2 yang ada 'BLING' sikit every 3 minutes. ;)

Lupa nak bagitau, hari ni aku try boyband-rock kind of look. Okay tak hehe perasan ;D

The one and only Omak den ;D

Ni ayah den. Muko jaa garang. Tapi dalam hati ado taman ;)

Uwekkk makan nasi tak sedap ;P

And we went to Parkson. Menyibuk aje mamat pekerja Giant tu, skodeng2 aku dengan mak aku tengah gilacamera. Apa jakun ke tak pernah tengok orang ambil gambar? (Or maybe dia jakun tak pernah tengok orang gila macam kitorang kot xD) Okay tak penting pun. But anyways aku dapat beli Overall(hitam) dengan 3 gelang harini :) Happy! Bangga beb, sebab overall tu aku dapat RM 5. Tak tahu lah kenapa murah sangat, harga bundle kot. Tapi itu je satu2nya baju yang paling lawa dalam kedai tu. Yang lain, HAMPEH! But sorry takde gambor. Lupa sudah :D And then aku beli gelang 3 for RM10. Bargain! Dulu aku beli 2 gelang harga yang sama for RM 10. But now boleh beli 3, yeay! Haha okay budget gila kan aku? Demikian lah cara2 untuk berjimat cermat ye tuan2 dan puan2 :)

Bajet macho as usual ;)

My boiprenn macam hero hindustan kan? Hahaha xD

Gadis & gelang. Cewahh. Just nak tunjuk, gelang colourful tu, purplish-blue & coklat tu yang aku beli tadi. 3 for RM10 ;D

Eh, bukan ke aku cakap nak pergi kedai buku cari novel ke awal2 tadi. Opps memang ada pergi kedai buku. Last2 aku pergi kat bahagian novel2 jiwang tu 10 minit je. Lepas tu aku habiskan berminit-minit kat bahagian novel Sherlock Holmes dengan The Heir Chronicles(buku ni best, tapi MENYAMPAH lak ada sambungan, ciss!). And Oh-Sangat-Tergugat-Iman-Dan-Wang-Ringgit nak beli buku Lawak Kampus versi Kamus Dewan! Oh teramat sangat rindu kat buku Lawak Kampus <3

And then, singgah duduk2 minum2 kat kedai makan jap. Then balik. Home sweet home <3 But line Maxis berdebah ni tak juga elok2. Sejak hari Jumaat haritu takde line. Terpaksa aku melangut dalam bilik aku sebab nak SMS pakcik Domon, huhuu. Sedihhh T__T Bila lah nak okay ni, cepatlah elok balik line Maxis oii.... Haihhh..
"Begini lah nasib diriku yang malang ohh Tuhan
Tak boleh bersenang lenang
Nak message sekejap, line Maxis meradang
Buat aku rasa nak hempas barang..."
Fuhh siap boleh tukar lirik lagu P. Ramlee lagi. Okay sah aku dah sasau sebab line Maxis ni. CEPATLAH ELOK BALIK T___T

Laichikang ayah. Aku tak suka makanan yang terlampau manis ;P

Salam and adios :)

2 comments:

Yuu Hidayu said...

org semban.. wah.. satu kg la kite ek :)

Syu said...

Woahhh. Blh lah singgah2 beraya nanti ehh hehe. :D