Saturday, January 28, 2012

'Cause you're the apple to my pie ♥

Hai! Today I'd like to introduce someone kat para bloggers sekalian.


TADAAA~ Inilah Miss Ezy Chiaki.

Or aku panggil dia Mok Ja. Kenapakah aku memanggil beliau dengan nada yang begitu mesra ala2 Bob "MERSAAAA~" gitu? Sebab Cik Ezy Chiaki yang tak hot tapi comel ni (bukan aku yang invent kata2 hikmat ni tau, korang tengok header dia dah boleh tau okay) adalah makcik aku, walaupun perbezaan umur kami tak banyak, haha. Kami sama2 18 tahun kan Mok Jaa? Sebab tu muka kitorang pun macam ada iras2 aje, lebih2 lagi tang kecomelan tu, hahaaa xD

Jangan confuse tau! Ini aku, bukan Cik Ezy. Cuba compare; serupa kan kitorang? Lebih2 lagi kalau aku pakai spect macam ni, lagi nampak seiras B)
PS: This picture seems ancient =___=''

Makcik aku ni gila2 orangnya. Happy-Go-Lucky gituu. Gila novel and rajin berblogging, kalah aku T___T Wuwuwuwuw. Kitorang satu family comel2, dipetik daripada kata2 kat entry dia, "Kami anak beranak memang spesis muka bulat + mata sepet tapi kitorang comel..." Hadoyyy xD Agaknya tang suka puji diri sendiri tu pun perangai turun-temurun kot; even though aku rasa, aku tak lah se-PERASAN HABIS macam mak aku yang remaja purba tu ;D (Mak aku balik ni aku gerenti kena nihhh)

Baru2 ni aku baca entry dia tau. 28 January. Apakah significant tarikh tersebut??? Untuk tahu lebih lanjut sila follow beliau dan baca entry2 gila2 beliau. Feeewwwwiiit, 3 tahun ehh Mok Jaa. Jeng jeng jeng, dalam diam2 rupanya xD Macam aku pula. Dah lah tarikh pun dekat2. Aku punya anniversary 24 Jan, Mok Ja pula 28 Jan. Macam dah preset je xD Apa2 pun Adda (bukan nama sebenar) nak cakap Congratulations~ ^^

Okay itu je nak update. Hehe. Aku tengah ringan tangan nak berblogging, tapi sebenarnya tak tahu nak update apa. Aku jalan2 kat blog Mok Ja tadi baru lampu idea dalam kepala aku ni menyala. Hehe. So dia lah sumber inspirasi aku untuk entry aku kali ni, yeayyyyy~ Tepukan gemuruh untuk Cik Ezy ^^ Dia ada buat post untuk aku baru2 ni, ini diaaaaa: Day 14 - a photo of one of your family members. So sweeeettt tau  <3 So sekarang aku buat post pasal dia pula. Haha.

Okay, that's all and adios! ;)

4 comments:

Yr ever beautiful mum said...

Mana ada perasan...itu kenyataan .. XD

iema ツ said...

wahhh .. untunglah mak saudara sekepala .. boleh shoppig sama sama bagai .. best nyea,hee~ :)

Syu said...

Ibu: "yr ever beautiful mum"??? Yeahhhh riteeeeeeee =___=''

iema: tak pernah lak lagi shopping sama2, tp mmg best lah blh sekepala, hehe ^__^

Ezy Chiaki said...

sweet je pgl mokja kn.. hahak..
kite ank beranak mmg cam gni..
ekeke..

mekaseh utk entry ni!
terharuuu..
=')