Tuesday, January 17, 2012

Hong Kong Disneyland.

Interview dengan Ayah (bukan nama sebenar). Beliau baru sahaja pulang ke tanah air minggu lepas setelah 5 hari berada di sana atas urusan kerja. Beliau memanggil saya kerana ingin ditemu ramah, dia juga ada menyuruh saya supaya menyiarkan temu ramah ini di blog saya, mengiklan lah katakan. Tentang komisyen saya akan tuntut dengan beliau walau apa jua cara.

Syu: Ayah(bukan nama sebenar), so apa cerita ayah ke Hong Kong Disneyland? Bukankah ini trip kerja yang kedua?
Ayah: Oh ya, this is the 2nd time. Kali ni ayah pergi sana untuk bermesyuarat kerana hendak berbincang mengenai pembukaan restoran halal dan kemudahan surau di Disneyland bagi memudahkan pelancong muslim.

Syu: Ohh bagus lah begitu. Sebagai permulaan, apakah sumbangan ayah(bukan nama sebenar) terhadap pembaharuan ini?
Ayah: For starters, ayah ada bawa Sejadah dan kompas kiblat. Surau terletak di City Hall di Main Street USA. Tempat berwuduk pun ada. Tahitain Restaurant di Adventure land juga provide makanan halal dan akan dibuka pada April 2012.

Syu: Alright then. So you did mention that this is your 2nd trip. Masa first trip tu pergi untuk apa?
Ayah: My first trip is for the launching of ToyStory Land September tahun lepas. Memang menarik, and saya sendiri telah cuba naik ride RC Racer yang sangat exciting & Parachute Drop. Estimated June nanti akan ada tarikan baru Grizzly Gouch. So silalah datang ke Hong Kong Disneyland and enjoy the magical fun.

ToyStory Land


Parachute Drop

Hahaha that's really absurd xD Aku tak temu ramah ayah macam ni okay, kerja gila tu. But ayah did suruh aku tolong dia promote Disneyland. And I 100% encourage you to go for it, because Disneyland is equal to Awesomeness <3 This is totally first-hand experience. So come along and join the fun :)

2010 :)

Disney in the Stars, Ohhh I sooo love the fireworks <3

Ayah bagi :) Calender 2012 limited edition ;D


Toy Story foldable bag :)


Koleksi handkerchief, compliments from Disney Hollywood Hotel and Hong Kong Disneyland Resort

Hotel card keys :)

Pen, limited edition :)

From the hotels :D

Room Slippers :)

Bathroom cups and stuffs.

Adios :)


4 comments:

AIRA said...

bestnye disneyland....tringin nak pergi..

Ezy Chiaki said...

nk satu! nk nk nk!

Fahmi Piruz said...

wahh..awesome trip! :D

Syu said...

AIRA: Huhuu jom2 pergi cuti2 kat Disneyland ;D

Mok Jaa: Hahaha kena mintak dengan Mem Besar, ibu xD

Fahmi Piruz: Yeah, it was fun ^^ So nnt ajak family pergi Disneyland ye :)