Wednesday, May 30, 2012

A week before PALAM. Hectic, man.

Korang jangan komplen eh aku update blog lambat. Sepatutnya korang bersyukur sebab akhirnya setelah beberapa hari, aku didatangi hidayah untuk update blog ni (macam tu pun boleh?). Haha. Maaf lah, kemalasan melanda. Makin dekat hari nak pergi PALAM, makin malas aku rasa nak online ;P

Okay, pape pun, aku memang busy 2, 3 menjak ni. Apiz ajak date pun direject mentah2 oleh aku (muahahahahaha ehh jap terasa jahatnya aku xD). Yelah bila masa nak beli barang lah, nak packing lah apa semua kalau sibuk nak dating kan. Expedition membeli belah aku bermula sejak hari Jumaat haritu. Malam tu, lepas ayah balik kerja, kitorang pun gerak pergi Mydin Terminal 2 untuk beli barang. Alah Mydin bosar tu. Ingat Elma aje beli barang2 keperluan sebelum pergi matriks kat situ? Aku pun beli barang kat sana juga lah (apa motif aku cakap ni aku pun tak tahu, jangan marah bila baca ni nanti Elma ^^).

Then, hari Sabtu, nak dekat2 tengahari tu aku and family keluar pergi 9 Avenue. Beli barang lagi. Cari kain hitam untuk MDS, last2 beli baju kurung moden warna hitam aje sepasang. Baju putih pakai baju sekolah dulu2 balik, bleach kan aje, hahahaaa. Asalnya memang nak cari baju kurung hitam sepasang, putih sepasang. So nanti time MDS boleh aku pakai baju kurung putih dengan kain hitam tu, and lain kali, aku ada 2 baju kurung tu untuk dipakai, so tak lah membazir kan. Tapi atas sebab2 tertentu so kena lah budget sikit.

Ahh. Kisah pula aku. Baju kurung sekolah tak baju kurung sekolah. Pakai sekali aje time perasmian MDS tu pun. Lagipun apa motif diorang nak suruh pakai ala2 Form 6 ni pun aku tak tahu la (itu lah kau Syu, dulu kawan2 kau masuk form 6 sibuk kau golakkan yo, kobar eh jadi budak sekolah balik, kan sekarang dah kena pakai ala2 form 6 juga, padan muko). Then beli alat2 tulis kat Popular tu, terasa noob nak jadi pelajar balik xD Then masuk dalam Giant, cari2 kasut hitam untuk MDS. Last2 ended up beli kasut canvas warna pink, konon untuk pakai time kelas nanti. Alasan aje tu ;P

Then dalam pukul 1 lebih kot, kitorang chow, balik rumah, bersiap2. Lepas tu pula terus gerak pergi KSKMAS (Koperasi Serbaguna Kakitangan Malaysia Berhad). Ada Majlis Anugerah bagi anak2 pekerja MAS yang cemerlang PMR & SPM. Cewahhh kembang kempis sungguh terasa hatiku, naik pentas dapat duit lagi. Tambahan pula ke-excitedan pergi ambil duit anugerah pakai baju kurung baru, fuhh, terasa nikmatnya, hehe.

Tumpang Lalu! Tayang baju baru kejap muahahahahahaa riaknyeeee =_=

Majlis mula pukul 3. Tapi ahh standard lah kan kitorang satu family mencicit lambat. Masuk2 aku kena pergi duduk kat sitting area penerima anugerah. Agak distanced lah daripada parents aku. Dah lah sejuk aircond kat dalam auditorium tu, malap pula tu. Masa slide show koperasi tu aku rasa macam dibuai2 untuk tidur aje. Nasib baik masa tu diorang dah panggil suruh kitorang beratur kat tepi auditorium tu. Kalau tak memang aku ZzZzZzZz lah jawabnya xD

Pakcik suko anak pakcik naik ponteh. 

Makcik tuo tengah buat adengan syok sendiri amik gambar pakai phone aku. Lepas tu komplen gambar tak cantik. Ewahhh manyak songeh lu.

Auditorium. Calon2 pemenang anugerah tengah beratur dekat tepi woah. Ramai gila 0_0

KSKMAS terima kasih atas 4K yang anda berikan kepada saya ^^

Then time menunggu tu sungguh bosan. Dah lah masa tu aku tak bawa handbag, so my stuffs semua dengan mak aku. Nak baca SMS ke main game ke hape semua tak boleh. Haih. Then not too long after, ambil hadiah, sesi bergambar (aku terjumpa seorang geng PALAM! Daftar 3 Jun, woah excited ^^), then kitorang pun chow pergi Jusco Bukit Tinggi. Lama woah tak pergi situ. Motif? Nak habiskan 1/2 daripada 4k yang aku dapat, hahaha. 4k = 4 keping RM 100.

Tengok aku. Sempoi kan. Nasib baik gambar camera tak boleh nak upload, yang tu siap sempat buat 'peace' lagi.

Ready nak ambil hadiah. Jeng jeng jeng.

Terasa bajet retisss jap ada cameraman amik gambau. HAHAHA xD

I bought a lot of stuffs at Daiso (RM 5 aje per item, murah murah), and then ronda the whole Jusco cari cadar, bantal, iron, and etc. Macam2 ragam hari tu. Penat gila like 4 hours shopping sampai rasa: 'Bila nak habis ni OMG cepat lah habis dah boring penat tahap maksima dah ni'. Kata2 yang aku tak pernah sangka akan terpacul daripada benak hati aku hahaha xD And then beli t-shirt putih dekat Forest. Ganas kau, t-shirt putih je kot, tu pun nak beli kat Forest. Harga discount. Kalau diikutkan aku pun nak beli RM 10 aje kat kedai biasa2 tu, tapi disebabkan kekangan masa, aku pun grab aje lah mana yang hado kan. Then baru2 ni aku research pasal ni kat blog and found out ada juga senior terdahulu yang pakai warna warni time aktiviti riadah kat PALAM tu. Takdo dia bising baju riadah bukan warna putih. Pfttt okay fine, nasib baik aku suka utilize baju besar2 macam tu, boleh pakai buat tidur malam2.

At Bukit Tinggi. Shopping time bebehhhhhh.

Muka tengah dilemma T_T

Pilih bakul sampah pun nak dilemma. Over kau.

Orang yang paling teruja time shopping ni. Kalah mak.

Beli kotak kiut miut untuk sumbat barang2 nanti. Ahh pandai2 lah nanti aku utilize kan kotak ni dengan kreativiti and nilai artistik aku yang seciput ni.

And aku paling benci time cari kasut. I guess I really lucked out dengan kasut hari tu. Time ada yang berkenan, size pula takde. Orang cakap orang yang size kaki panjang ni pakai kasut apa pun nampak kena, tapi satu hal lah pula kan time cari kasut aje takde size, size dah habis. Time pilih kasut sukan tu lagi hampeh. Aku tak tahu betul nak cari kasut sukan macam mana, al-maklum lah, berapa kali sangat pun aku bersukan selama ni? Acara sukan sekolah pun tak masuk, so jangan cakap lah tentang kasut sukan kan. But pergi PALAM memang perlukan kasut sukan, so kali ni aku tak boleh cilok kasut NIKE ayah aku walaupun size dia dengan kaki aku nampak macam kasut McDonald kan. Huhuu.

Antara barang belian. Cadar aku macam lelaki punya kan? Tak peminine langsung.

So, after a wild shopping session kat Bukit Tinggi, kitorang pun duduk2, rehatkan kaki, and chow balik rumah. Case closed.

Muka penat tapi konon nak maintain muka classy bluekkkkk ;P

Wuwuwuwuwuwuwwwww syok woah air blackcurrant sedap ^^

Parents aku yang comel jadi banker hari tersebut. HAHAHAHAHAHA habis duit woah habis duit xD

Semalam pula, kitorang pergi Giant Nilai lagi, cover barang2 yang lupa beli. Sikit2 aje, macam maggie, mangkuk, air mineral and etc. So after a while maka shopping untuk PALAM pun settle sepenuhnya. Memang senak lah weyhh shopping bebanyak macam ni. Aku tengok longgokan barang2 nak bawa pergi PALAM ni sampai nak termuntah rasanya, haha. For the first time rasa benci shopping time beli benda2 alah ni. So yang tinggal packing. So far the only things I've packed are my baju kurung. Yang lain belum pack sebab kalau biar aku pack sendiri nanti satu rumah gamaknya aku pack, haha. xD

Souvenir untuk diorang2 yang perabihkan spaghetti aku (dendam kesumat ni).

Haih. Tiba2 rasa macam tak nak tinggalkan rumah. Dalam excited ni rupanya masa terselit rasa keanak-anakan yang tak mahu berjauhan dengan parents aku. :'(

Oh, well. Life must go on.

Ooookaayyy I think that's all. Gambar2 untuk barang2 nak bawa pergi PALAM nanti lah aku upload. Malu nak ambil gambar upload sekarang sebab bukan sahaja bersepah, malah macam berlambak sangat sampai segan nak tunjuk. Nanti aku dah sumbat2 dalam beg baru aku upload lah, hahaa.

Adios ;)

2 comments:

Ezy Chiaki said...

mokja ni kempunan nk g daiso..
dh balik ganu mane nk dpt daiso lg dh..
T_____________________T
jusco bukit tinggi klang?
hee..

Syu said...

Hahaa.. tu lah... kalau tak, dapat calling2 mokja shopping sesama kat daiso, JJ bukit tinggi kan? haha xD