Monday, May 7, 2012

Hadiah Hari Lahir yang Tertangguh.

"Adda, hadiah birthday nak apa?"
"Hadiah? Tak payah lah. Tak perlu pun."

Tak. Sebenarnya, ada hadiah. And sangat perlu. Cuma hadiah ni, bukan diminta daripada ibu, juga bukan diminta daripada ayah.

12.00 a.m., 16 Disember 2011.
"Ya Allah. Sempena hari lahirku ini. Cuma satu hadiah. Satu sahaja. Yang mampu membuatkan aku bahagia. Dan sebagai hamba-Mu yang lemah dan tidak berdaya, hanya ini yang aku inginkan buat masa ini. Untuk terus sambung belajar dalam bidang yang aku minati. Untuk terus mengejar cita-citaku. Semoga secebis keikhlasan dalam perjuanganku ini menjadi ibadatku untuk-Mu Ya Allah."

Tak lama selepas itu:

25 April 2012.


7 Mei 2012.



Ya Allah. Syukur tak terkata.

Asasi Sains UiTM. First choice aku. And that's where I'll be. SOON. :)

Ya Allah. Semoga kejayaan dan kegembiraan yang sementara ini tidak melalaikanku. Amin Ya Rabb.

6 comments:

faten osman said...

Congrat dear :)

Ezy Chiaki said...

tahniah Adda!! hehee.. sume uitm..

Syu said...

kak faten osman: terima kasih :D

Mok Jaa: terima kasih! bertapak lah kita kat shah alam tu nanti, haha xD

f.M said...

congrate kak syuuu ! ;) Alhamdulilah , ehh tempat abng farez :D

elma Ayy. said...

Syuu , tersentuh hati baca entry kau yg ni :')

Hewhew . Again , tahniah tahniah and tahniah !

Aku doakan kau akan dapat capai cita-cita kau :)

Amin , ya rabbal alamin !

<33

Syu said...

fatin: thanks! hehe. tu lahh. excited nihh xD

Elma: hahaha sastera betul ayat aku eh sampai tersentuh hati kau xD ehh, thanks sgtsgtsgt tau! Tahniah utk kau jgk. Kita sama2 fighting utk cita-cita kita keyhh! Amin :) <3 Iloveyouu sygss, haha xD