Sunday, May 20, 2012

Girls Generation Star Date.

PS: Gwen would kill me if she sees the name of this post. >_<

Question: What else can you do other than counting days before going to UiTM?
Answer: Dating <3

And so I did.

Jumaat, 18 May 2012, I went out with my 2 wives, Gwen and Len. Haha. Why do I call them wives? Sebab suka hati aku lah nak panggil diorang apa kan xD Actually planning asal nak pergi 25 hb nanti, but gila kau, nak buat preparation apa semua nanti mesti penat lah, rush lah. So aku forwardkan sikit date kitorang.

I arrived at Len's House pukul 7 pagi. Memang routine lah, kalau ada outing dengan Len mesti aku lepak dekat rumah dia dulu at least setengah jam sebelum keluar outing. But kali ni aku datang bukan setengah jam awal dah, 2 jam awal tau, Haha. Takde2 sebab pergi menyemak rumah orang pagi2 buta macam tu kan aku ni xD Parents aku kerja, so disebabkan malas nak kena naik bas from airport pergi Nilai balik (dah lah tambang bas mahal woiiiiii cekik darah xP), so aku dah warning Len awal2 aku akan bertapak kat rumah dia and gerak dia bangun awal2 pagi. Kerja2 menyusahkan dia ni aku dah biasa buat dah, daripada Form 1 lagi xD

Sembang2 sekejap dengan Len, sampai Len tengah mandi lah aku dengan dia boleh bersembang tak beringat, then nak dekat pukul 8 macam tu, Gwen sampai. Then bersembang lagi kuat2, macam lupa aje ada orang lain dalam rumah tu yang maybe dah terbangun disebabkan suara2 sumbang kitorang xD According to our plan, nak keluar pukul 9, so sementara lepak2 and sembang2 tu, Gwen menghabiskan masa yang terluang dengan menyerlahkan skill artistiknya menggunakan makeup aku sebagai alat and muka dia sendiri sebagai canvas, haha. Berjam tunggu dia makeup, sampai terbaring2 aku dekat katil Len sambil tengok dia xD Len pula lagi best, lembab sangat tunggu Gwen punya pasal sampai dia pun terasa terpanggil juga untuk makeup sikit2. Awww my wives have grown up, haha xD

Gwen's tagline: My face, My canvas, My art. HAHA.xD

Guna clothes clipper untuk clip rambut. Kau hado?

Post make-up Gwen. (Rare sight)

Menyibuk! HAHA. Penat tunggu Gwen habis makeup xD

Pukul 9, finally, after Gwen dah padam balik eyeliner comot daripada muka dia and apply makeup for the second time (minus the eyeliner) and Len dah giveup sebab tak tau macam mana nak pakai mascara, kitorang pun gerak from rumah Len with her mom. Mak dia tolong hantarkan kitorang sampai KTM, but that was after a few drinks and roti canai detour dekat Restoran Masjid Lama. Dapat naik KTM around pukul 10. Naik ladies coach,  but even ladies coach pun agak penuh sekarang ni. Then entah kenapa dengan urinary bladder aku ni takde hal cari hal, masa dalam KTM dengan penuh orang keliling tu lah juga dia terasa nak buang air. Puas aku buat bodoh, cuba ignore perasaan tu layan show "Strong Heart" kat phone Gwen, tapi akhirnya aku terpaksa pasrah.

"Guys, let's get off at Serdang Station. I'm reaaaaaally desperate right now! I need to pee!"

So, aku heret juga Len and Gwen turun kat Station tu untuk teman aku pergi tandas. Yang paling best, tak tahu lah berapa lama dah actually kitorang dalam toilet tu, tapi keluar aje, KTM yang sama kitorang naik tadi tu still ada lagi. Aku teragak-agak sikit nak naik sebab MALU SIOT, nampak sangat aku turun station tu sebab tak tahan sangat nak terkucil. But fikir2 nanti berapa lama lah pula nak tunggu KTM yang seterusnya, so aku decided untuk naik juga train tu, but gerabak lain lah. But time2 aku turun tangga tu juga lah pintu tu dah berbunyi2, so kitorang main masuk aje lah dekat mana2 pintu yang paling dekat kan, and it so happens that pintu yang paling dekat tu terletak dekat gerabak yang kitorang duduk tadi. Gwen and Len dengan lagak kurang ajar yang tak disorok2 terus gelak2 kan aku, and aku hanya mampu buat trollface sepanjang KTM tu bergerak ke KL Sentral. 0_0

My two besties, the two Len :D

Sampai KL Sentral, got off, then jalan kaki sampai ke Monorail, and then naik Monorail ke Imbi a.k.a. Times Square. Fuhh lega, nasib baik tak ramai sangat orang. Kali ni datang Times Square kitorang takde lah nak tengok2 movie or karaoke ke apa, but kitorang ada mission: Carikan High Heels untuk Len. Dia nak pakai time family gathering ke apa entah dia cakap. So basically we stopped at every Shoe Shop yang ada masa kitorang mula2 sampai tu, browse mana2 kasut yang agak2 sesuai dengan taste dia. Sambil2 cari kasut dia tu aku dengan Gwen sebenarnya sempat lah juga test kasut2 yang kitorang minat, tapi tak beli pun, hehe xD But really, never thought it'd be so hard to find just a pair of shoes (which also means that I'll never be a fashion consultant. EVER).

After dalam 2, 3 tingkat yang kitorang jenguk, masuk, belek, and cuba kasut2nya, kitorang finally settled with a pair of wedges (plain, black, and ada getah dekat ankles) dengan harga RM 69.90. Bayangkan, kasut yang sebegitu plain dengan harga yang begitu tak munasabah! Gwen and I macam protest sikit lah dekat Len, but she said it's okay, so biar aje lah dia beli. But sempat lah kitorang cuba2 minta discount dengan cashier tu, peduli apa muka malu tak malu kan, but even RM 65 pun dia tak boleh bagi. So after we got out from the shoe shop, Gwen and I macam membebel2 cakap we could get those shoes at a better offer (RM 20 sepatutnya, really).

Heels testing.

Fashion Consultant? xD

Harry Potter version Gwen xD

Lepas beli kasut, we went to a shop Gwen nak pergi sangat hari tu, sebab dia cakap dia pun nak beli something juga hari tu. And it turns out that it's actually a shop selling KPOP stuffs. And wow! Macam2 ada! SJ, Big Bang, FT Island, SNSD, CN BLUE.... And the items varies from phone hanger, key chain, cologne, bags, accessories... You name it! Memang rambang mata, no wonder Gwen habis beribu untuk benda2 alah ni (beribu, and I mean it).

Ada dua kedai, satu memang dah dikerumun orang especially high school students, and the other one belum buka masa tu. Gwen, clutching a blue Super Junior bag macam tengah pegang harta karun, tunggu kedai sebelah buka semata-mata nak cari lightstick Big Bang, preparation untuk concert diorang nanti. And after a while, kedai tu buka, Gwen got her stuffs (total RM 59.90), and then kitorang pergi rehatkan kaki dekat Share Tea. Len seorang aje minum, aku dengan Gwen duduk rehat aje (penat berdiri lama menunggu kedai sebelah buka supaya Gwen dapat beli barang dia), sambil belek barang yang kitorang beli. Yes, kitorang! Aku pun beli juga, keychain Big Bang, hehe. Madly in LOVE with Big Bang <3

Muka penat xD

Lepak-ing Ladies ;)

Lepas rehat, kitorang pergi Sungei Wang. Sampai2 aje Sungei Wang aku dengan Gwen benda lain dah tak terfikir dah, terus teringat nak makan aje, haha. Gwen and Len nak bawa aku pergi makan dekat Restaurant Toilet Bowl. Tempat tu memang famous, sebab tempat duduk and pinggan mangkuk dia semua berbentuk mangkuk tandas, haha. Yes, bunyinya sungguh jijik but it's humorously unique xD Diorang pernah try, but aku tak, so diorang bawa lah aku pergi sana. But on the way tu, terjumpa dengan satu detour!

KPOP Garden. The place where Gwen and I lost our minds at. Kedai macam yang dekat TS tu juga, jual barang2 KPOP! But more variety, more cheaper and less people. Kedai baru. Gwen menjerit maki hamun kedai kat TS masa tu sebab kedai KPOP Garden tu jual lightstick Big Bang yang lebih panjang dengan harga yang lebih murah. And we compared prices barang2 daripada kedai TS dengan KPOP Garden, and ternyata, KPOP Garden ni lagi murah. Nak tak nak, pasrah aje lah kitorang berdua, dah terpedaya dengan Kedai TS T_T And the best part, dekat KPOP Garden ada ini:

Running Man T-Shirt <3

Yu Jae Seok's Nametag <3

Yes! Baju Running Man and Nametag Running Man! Gwen and I were literally shrieking kat dalam kedai tu sambil lompat2 tengok item Running Man tu. Kesian aunty kedai tu, terkejut tengok 2 fanatic Running Man menggila dalam kedai dia. The Running Man tags tu mahal, 1 set around RM 45. T-Shirt pula ada 2 jenis, 1 ada logo kat depan t-shirt and nama dekat belakang T-Shirt for RM 30. While the other one, Running Man picture and logo dekat depan and takde nama dekat belakang T-Shirt was RM 35 kot. Aku suka gila yang ada nama tu <3 Nasib baik aku tengah saving gila babi, kalau tak gerenti aku dah beli T-Shirt yang ada nama Haha Oppa <3

KPOK lovers, serang kedai ni okay. KPOP Garden, Sungei Wang.

But anyway, I left the shop with something. Len belikan aku phone hanger yang ada gambar2 Big Bang (I looked for it masa dekat kedai TS tapi dah out of stock) for RM 14.90 (kononnya sebagai service charge tolong dia cari kasut; plus dengan syarat 2 tahun tak payah bagi hadiah birthday; macam tu pun boleh ke?). Hehe thank you so much Len! Iloveyou lah <3 xD And after dah puas meroyan dekat KPOP Garden, kitorang revert lah balik dekat planning asal, nak pergi Restaurant Toilet Bowl. Then sampai2 baru lah perasan ada logo "NON-HALAL". Aku dah ada instict sebenarnya restaurant tu tak halal, tapi ikut aje lah Len dengan Gwen nak check dulu halal ke tak kan. So we gave up the toilet bowl and settle for the simplest lunch: McD :)

Lepas makan, dalam keadaan perut yang terlampau kenyang and fit to burst, kitorang exercise and jalan kaki ke Pavilion. Gwen and Len nak ke Pavilion on a mission---- To buy Cream Puffs, while aku, macam biasa, ikut aje. No problem kalau nak ajak aku berjalan, haha. But before Cream Puffs, Len ajak aku dengan Gwen berjalan ke satu tempat---- Tokyo Street! Baru dekat pavilion, this place it awesome! I'm not talking about the expensive, honest-to-goodness stuff they sell here (except for Daiso, kedai RM 5 kegemaran ramai), but arrangements kedai2 ala2 rumah traditional Jepun tu, lorong2 kecil tu... It's lovely <3

OTW to Pavilion.

Ralph Lauren unpaid promo girls.

3! For the 3 beauties on a date, haha xD

Or maybe it was "3 Stooges"? =_=

Tokyo Street <3

Traditional-looking shops.

Doraemon stall~! Yeahahahahaha (gelak jahat) xD

Doraemon = Apiz. Hehe xD

Tokyo Street lantern.

Passport Photobooth---- Gwen.

Passport photobooth---- Len.

Passport photobooth---- Syu. I didn't even know why we called this booth a passport photobooth =__=

And then, keluar daripada Tokyo Street, kitorang R&R kejap dekat a small stage used to celebrate Japanese Children's Day, and of course lah wajib untuk kitorang bergambar sikit dekat situ kan xD Then masa kitorang tengah duduk2 tu ada seorang lelaki india datang dekat kitorang and tanya dekat Len and Gwen: "Are both of you Chinese?", "Yes," Gwen and Len jawab. Well obviously lah they're Chinese right, itu pun kena tanya ke =__= And the he looked at me and ask the other two, "She's malay then?". Hello Uncle, you tak nampak ke =__= Gwen and Len answered him, and then he smiled and walked away. After that baru kitorang teringat balik, yeah, we used to get this a lot bila2 kitorang keluar outing; mesti orang pelik tengok aku seorang aje melayu in our gang of 3, and then dengan petahnya bercakap dalam BI and BC. Haha. I like those kind of reactions xD

Children celebrating Children's Day, sesuai xD

Gwen & Len.

Motif sebenar: Rehatkan kaki xD

And then, before we headed home, Gwen and Len singgah dekat lower ground Pavilion tu untuk beli Cream Puffs untuk themselves and their families. Borong borong. Dah lah harga boleh tahan mahal juga Cream Puffs tu, huhuu. Itu lah keluar dengan geng2 ni mesti splurge all out punya, so due time, aku tak rasa miskin sangat dah kalau outing dengan diorang, haha. And on our way out of Pavilion, I met Aunty Sham, my mum's BFF since UiTM dulu. Tengah jalan2 with her hubby, and looking as glamourous and elegant as always :)

Pose before leaving Pavilion.

<3 youu guys ;)

I'll skip the part where we cramped into the Monorail and KTM, because these happened so often that it wasn't even surprising. Our KTM lambat sampai 20 minit, so dalam lenguh dan penat tu, kitorang sempat lah posing for 1 or 2 photos. Hehe. I insisted them to pose for the camera whenever I had the lens on their faces, sebab bila lagi aku boleh jumpa diorang? Lepas ni gerenti dah busy, nak jumpa pun susah :'( Now's the time to treasure all my friend's faces dalam gambar2, especially them---- Friends since kitorang Form 1 until now, walaupun tak sama kelas but still boleh maintain this friendship as it is. Friend Forever guys <3

Shoppaholics >.<

I had to stand in the monorail T_T

.Gwen.Syu.Len.

Me and my first wife, haha xD

Me and my second wife xD

Moving fast-forward, sampai2 Nilai, kitorang jalan kaki pergi rumah Len, lepak again sebelum balik. And masa dekat taman permainan area rumah Len tu, Apiz datang jumpa aku. Surprise kan, surprise kan? xD Haha. Dia tahu aku ada dekat situ masa aku SMS dia dalam KTM, and dia daripada Seremban, otw balik rumah. Hehe. Jumpa sekejap aje, tak seminit aje kot. Tapi takpe, hari Ahad kita date okay pakcik, sebelum I masuk PALAM nanti, hehe ;D

Lepak dekat rumah Len, tengok Youtube (Malaysian ver. Fantastic Baby kuso) lawak gila sampai terbahak2 gelak, and then Gwen's father picked us up around pukul 7.30 p.m. Dia hantar aku sampai rumah (rasa macam masa sekolah2 dulu pula xD), and then aku keluar balik dengan family aku, pergi makan dekat Seremban. Balik rumah terbongkang penat, tak sempat SMS Apiz pun, dah tertidur dulu. xD

In Len's room, lepak tak habis2.

Kedai mamak--- Makan time yeahh!

Sulaiman Yusoff & Norhayati Ngah.

My new phone hanger---- Big Bang <3

Fuhh, what a day, huh? Panjang kan cerita aku, sesiapa yang sudi baca tu, aku dengan seikhlas hatinya tabik spring sama lu! Kamsahamnida ^^

Adios, everyone :)

9 comments:

faten osman said...

Ehhh.. nak juga Big Bang phone hanger tu :p

Syu said...

Haha jom kak, kita pergi borong barang Big Bang sama2 xD

nis said...

nak gak.. yg handpone tu.. :(

p/s: dah pegi kedai kpop.. pegi yg dekat berjaya time square.. ^_-

Dapat beli beg suju, buku nota suju dll...

tu pon sbb dapat no 2 kt kelas. XD

Azhwany Anuar said...

Berjalan betul syu ni :P haha
Syu rajin eh if pergi TS bhnti kt KL sentral? If wany, bhnti kt BTS je. haha. Sumpah mls if ke KL sentral.

Syu said...

nis: fuhhh mesti sakan tu, dpt borong brg2 Suju xD and hey, congrats yaa~ fighting~ ^^

Wanyy: Hahaa, berjalan lah, dah macam sakai duduk rmh xD Ohh, Syu ikut aje kwn2 Syu, noob sikit tang naik train nih, haha. Klw brhnti kat BTS lagi snang eh?

Azhwany Anuar said...

Wany melanguk je dduk rumah ni, nk kluar, rmai mmber yg masuk pre-u. Mnggemukkan diri je lah kr umah ni ha. Haha

Yes. kalau bhnti kt BTS, amik ERL pergi.. em lupa la plak namanya! Dh lama tk ke TS. haha lpstu smpai kt sana tu, jalan kaki skit, smpai la ke TS. cm sng lg kot dr KL sentral. Tp tktau la bg org lain kn :)

Syu said...

Hee, same lah kite. Mak Syu ckp dah mcm dugong Syu kat rmh ni haa xD Ehh wanyy MIAT apa cerita? Pegi interview?

Ohh okay, nnt Syu survey route baru pergi TS lak, hahaa. Panjang langkah nnt tuu xD

Azhwany Anuar said...

Pergi. Sumpah takut gila sbb dia tnya physic kn. Bernoulli principle, newton frst law smua. Boleh la jwb tp ada tu wany yg blur. Gugup gilo ahh. Jwb pun tgagap2. Haha. Lpstu ada tnya psl aeroplane. Nsb wny ada study psl aeroplane. Wany dpt tau smua ni pun dr kwn wany. Dia bg tips and abg ipar dia yg jd salah satu tukang intrview tu. Klau dia tk bgtau wany tk pg. Haha skg ni entah dpt ke tk. Rasa cm tak kot. Haha dsh. Byk saingan.

Btw syu pg uitm ke? Ke matriks? 2 jun kn. Good luck anyway dkt sana :)

Syu said...

Fuhh seram dengar. Syu sendiri pun blur2 dah yg SPM dulu pny. Untung jgk Wany ada informer, blh stdy2 dulu, klw Syu yg pegi tu dah sah K.O. tu xD Insyaallah Wany blh dpt punye :) Syu pegi UiTM 2 june ni, huhuu. Thanks, doa2kn lah Syu ye ^^