Tuesday, November 20, 2012

Kami buddies. Kami takkan terpisah.

Last thursday, aku keluar dengan my girlfriends--- Gwen, Len & Ain. Best friends sejak Form 1, and even though kelas jauh2, rumah merentas benua (?), tapi kitorang still maintain aje. Ada lah kadang2 tu goyah, gaduh2 in between these few years, but its nothing that can't be mended.

Kami buddies. Kami takkan terpisah. :')

Met up at Len's house dalam pukul 2.00 petang. Actually janji dengan dia pukul 1.30, tapi biasalah, janji Melayu, mencicit datang lambat, heheh. Pergi pickup Ain dulu, which I invited last2 minit. Then lepak2 at Len's house. It's been a while since kitorang lepak2, gossip2 macam time sekolah2 dulu, but fortunately, we didn't feel awkward at all. Rasa macam kat rumah sendiri aje, baring2 atas sofa, kacau adik Len sampai dia naik psycho, berguling2 atas katil Len; ah, bliss ^^

Then, around 3 o' clock, Len geared up the car, and drive kitorang pergi Secret Recipe, Nilai (at 3-6pm get free coffee or tea with each order of cake, and free soft drinks with each order of main dish. We loooove free! ;D). Konon high-tea lah kan. We sat, we ordered, and continue our gossip girls moment, sambil abang2 secret recipe tu pandang2. Eh, bukan aku syok sendiri tau, but the reality is, you can't find a weirder group there: 2 Malays, 2 chinese; muka macam budak2 sekolah, speaking English as if we're practising for a MUET test, but having high-tea macam bajet ajumma korea yang loaded macam dalam drama2 je (Gwen & Len ordered a lot). And even weirder when sometimes I act as the translator. Odd.

But well, I'm used to the weird stares. We had a great time together ;)

Makan time~ ;)

Spaghetti with tomato sauce, Spaghetti with carbonara, Tiramisu, Peach delight and chocolate indulgence ^^

Chocolate indulgence, mine ;)

Len :)


Ain :)


Gwen :)

Lemon tea! Awesome~

After we're done, balik rumah Len, and lepak2 sampai parents kitorang sampai. Great memories. Hope we can get together again sometime :)

At Ain's house, hantar dia balik :)

Ain gemuk. HAHAH xD

Pergi rumah Ain dapat rambutan, yum yum. Thankyou Ain~~

My so-called sophisticated look for the high-tea event. Apiz cakap macam doktor2. Haha xD

Right, that's all folks. Adios~


2 comments:

Elma said...

Gwen comel arh skarang , rambut panjang ! :D

Betol arh , Syu mcm doktor2 ^__^

Syu said...

Comel kan? ayat die xleh blah, ckp xde duit nk potong rmbut, sbb tu die bia panjang xD

Hehe. Doa tu. Sila pnggil aku Doktor Syu ye. hahah xD