Wednesday, July 11, 2012

From PALAM, with LOVE.

Hi! First things first; yeah I know, dah lama tak update blog, yada yada. Ketahui lah bahawa semua ini bukan lah disengajakan. Tidak sama sekali. Busy itu perkataan paling lazim kat PALAM ni. Kat sini, semua orang busy mengalahkan Perdana Menteri. Mengejar dateline assignment bagaikan mengejar matahari. Wahhh metafora aku. Maaf aku tiap2 hari memang berlatih sastera dekat PWTC (Bilik 1301-A) ni.

Em, kalau korang minta aku ceritakan satu-persatu from where I left off cerita aku dekat PALAM ni, memang tak terdaya lah jari-jemari ni nak menaip. So aku cerita ala kadar aje; kat PALAM ni aktiviti kami sangat terhad. Class, tutorial, lab, report, quiz, online assignment, makan, tidur; and begitu lah rotation hidup kami on average per day. Kadang2 tu lah, kalau bernasib baik, dapat online macam ni, update blog, pergi jalan2 Shah Alam. And I repeat: this happens only on very, very RARE occasion. Bayangkan, rumah aku yang hanya 2 jam daripada sini pun, aku tak mampu nak balik time hujung2 minggu. I repeat, TAK MAMPU babe. Begini lah kami, hidup seorang perantau, dalam kesibukkan kami sampai demam2 ni, terasa sungguh homesick! :(

Housemate ;)

Relaxing with CoolBlog at KKPA! Karaoke time bebeh!

Sesi bergambar sebelum Aina choww dari PALAM.

<3

Lepak night!

^^

Mass lecture = Ubat Tidur.


Lab work.

BIO Lab: Food test; Best~ :D

Buat lab report berkumpulan. Bukan TIRU xD

Penat woihhh naik tangga =,=

Ustaz Don Daniyal in PALAM :D


Konvensyen Pemikir Muda bersama PM. Sambil2 tu cuci mata tengok Dr. Sheikh Muszaphar Shukor & Ally Iskandar ;D

SACC Mall.

Outing with parents :)

Lepak depan R1.

As the saying goes, "If you can't come home, home will come to you."

Haih. Sudah, hentikan melodrama ni. Hmm apa nak cerita eh? Life kat PALAM sebenarnya, amist all these chaos, ada fun yang tersendiri. It felt extremely good bila lepas seharian kepenatan kelas, bergerak sana sini naik turun tangga, balik2 aje ada perhimpunan kat PWTC bilik 1301-A sedang menunggu nak ceritakan lawak2 terbaik sepanjang hari; nothing feels better when lepas balik, housemates ajak pergi KKPR perhabis duit beli makan, and the best yet---- I love my classmate, Group B6!

Ehem. Group B6 ni kena buat paragraph dia yang tersendiri. Tak boleh campur dengan pihak2 yang lain. Yelah, bak kata kitorang sendiri, Group B6 ni kan "assabiah" gila. Sampai naik lif pun nak dengan geng2 B6 aje. So untuk bagi dia macam ayat karangan BM sikit, Group B6 ni asalnya terdiri daripada 31 ahli---- 22 perempuan dan 9 (SAHAJA) lelaki. Tetapi kini bilangan tu dah kurang menjadi 29 orang sahaja, sebab ada 3 orang sahabat kami dah membawa haluan masing2 dengan peluang keemasan yang mereka peroleh. Biarlah, Allah dah menentukan takdir kami di sini, InsyaALLAH, dengan doa dan restu, kami akan berjaya juga, Amin.

Formal photo B6.

Informal photo B6; Sweet Memories <3

Arena of Stars B6.


Artists at work.

=,= What we really do in the lab.

What we do during mass lecture. Mueheheheheh.

KANTOI! Makan time kelas! Ohh aku rindu situasi makan dalam kelas masa sekolah2 dulu.

Hajar yang still bersemangat :D

Teknik hilangkan mengantuk.

B6 world! ^^

Yeah, we do sleep in class. Occasionally. Unavoidable.

Model buku.

B6 ladies! ;)

B6 conquered the area people, haha.

FREEDOM~ Setia City Alam Mall :)

Elly & Hajar ;)

Mamat2 jambu dan background jambu xD

Photowhore itu biasa :D

Grocery shopping. Perhabis duit KPT? Oh tidak!

Makcik2 sakan membeli belah.

Penat long hours dalam bas.


Posing tetap posing yer.


Yes, aku shopping buku aje. Yes, aku nerd. Ada masalah?


B6 guys yang gentlemen, tolong ladies bawakan barang2 :)


Lab group discussion.

B6 united :D

Presentation para artis.

Kami satu group B6 ni, memang macam2 ragam, macam2 kerenah, macam2 ada lah! Tapi itu lah uniknya kami. Bunyinya memang macam aku ni masuk bakul angkat sendiri, puji group aku sendiri melambung-lambung. Tapi ahhhh aku peduli apa kan? Aku kan class rep., so kalau aku tak puji and backup group aku sendiri, siapa lagi kan? Hidup B6! :D 

Okayyyyyy sebenarnya aku dah kering dah tak tahu nak update apa xD So hanya gambar2 sepanjang aku menyepi ni sebagai pencuci mata untuk korang. Tu aje dapat aku buat dalam masa terdekat ni, so tata~ :)

PS: Sorry gambar ada yang tak dapat nak rotate, for some unknown reason =,=

3 comments:

azieni said...

yes2! gambar azie masuk blog orang! hahah

Syu said...

Hamboihhhh giler glamour! HAHA xD

nis said...

hai. masih ingat saya lagi? saya nisha lah.. yg dulu selalu comment entry awk gi korea tu.. yg saya jealou tu.. ingat?? alah,,sy yg listkan blog awk dalam segmen blog pilihannn(entah apalah nama segmen tu XD dh lupe)

jempot join . bwh ni link blog baru saya.

http://misskpoppers.blogspot.com/2012/07/segmen-dudel-kapel.html

harap awk ingat saya lagi. ^_^